2024 Yılında En İyi 10 Casus Yazılımdan Koruma Programı

Güncellenmiş: 18 Şubat 2024
Scott Jackson Scott Jackson
Güncellenmiş: 18 Şubat 2024

Zamanınız yok mu? 2024 yılının en iyi casus yazılımdan koruma programı:

77 farklı casus yazılım önleme motorunu test ettikten sonra, test cihazlarımdaki tüm casus yazılımları algılayıp kaldırabilen sadece birkaç ürün buldum.

Bu programlar, sürekli olarak güncellenen (en son casus yazılım örnekleriyle) kötü amaçlı yazılım veritabanlarının yanı sıra, gelişmiş algılama ve kaldırma yöntemlerine (davranış analizi ve korumalı alan gibi) sahiptirler. En iyi bulduklarım arasında ayrıca gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım ve casus yazılım taraması, kimlik avı koruması/şüpheli site koruması ve mikrofon ve web kamerası koruması gibi ek araçlar da bulunuyor.

Testlerimde, premium antivirüs paketlerinin casus yazılımlar da dahil olmak üzere tüm tehditlere karşı en iyi algılama, temizleme ve korumayı sağladığını keşfettim. Casus yazılımları da algılayabilen ve temizleyebilen birkaç özel casus yazılımdan koruma aracı buldum. Ancak bu basit araçların bir virüsten koruma programının yerine geçemediğini ve yalnızca mevcut virüsten koruma yazılımlarını tamamlamak için kullanılmaları gerektiğini unutmayın.

Casus yazılım önleyen en iyi tam kapsamlı antivirüsler:

Özel casus yazılımdan koruma araçları:


2024 Yılı için En İyi 10 Anti Casus Yazılım – İncelendi ve Karşılaştırıldı

Bu listeyi iki bölüme ayırdım:

  1. Casus yazılım önleme özellikleri içeren virüsten koruma yazılımları. Casus yazılımların yanı sıra, diğer siber güvenlik tehditlerini algılar ve temizler. Şu anda yüklü bir antivirüs/kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımınız yoksa bunlardan birini alın.
  2. Özel casus yazılım önleme yazılımları. Sadece casus yazılımlara karşı korur. Virüsten koruma yazılımınız varsa, ancak casus yazılımlara karşı ek koruma arıyorsanız bunlardan birini edinin.

Casus Yazılımlara Karşı Koruma Sunan En İyi Tam Kapsamlı Antivirüs Yazılımı

🥇1. Norton 360 – 2024 Yılında Genel Olarak En iyi Casus Yazılım Koruması

🥇1. Norton 360 – 2024 Yılında Genel Olarak En iyi Casus Yazılım Koruması

Norton’un en iyi malware programı, diğer çoğu antivirüs motorunun algılamayı başaramadığı casus yazılımlar dahil tehditlerin %100 ünü algılayan makine öğrenimini kullanır. Norton, testlerim sırasında sanal bilgisayarıma yerleştirdiğim tüm casus yazılım örneklerini tespit etti ve kaldırdı. Norton’ın gerçek zamanlı koruması açıldığında, cihazıma tek bir casus yazılım yükleyemedim.

Norton 360, mükemmel casus yazılım önleme özelliklerinin yanı sıra, verilerinizi ve kişisel bilgilerinizi çevrimiçi olarak koruyabilecek çok sayıda ekstra özelliğe sahiptir. Örneğin:

  • Akıllı güvenlik duvarı.
  • Dark web izleme.
  • Veri ihlali taraması.
  • Parola yöneticisi.
  • Secure VPN (sanal özel ağ).
  • Ağ kamerası koruması (yalnızca Windows).

Norton’ın dark web izlemesi, olası veri ihlali durumunda canlı güncellemeler ve yardım sağlamak için dark web forumlarına erişimi olan gerçek insan ajanlarını kullanır. Ayrıca Norton’ın Privacy Monitor özelliği, özel veri aracılarının kimliğinizden faydalanmasını engellemek için neredeyse 30 farklı veri aracısının taranmasını sağlar.

Norton’ın bilgisayar korsanlarının direkt olarak sizi izlemelerini önleyen ağ kamerası koruma özelliğini de seviyorum. Norton’in mükemmel internet güvenliği korumaları tüm 360 planlarına dahildir. Daha fazla sayıda cihaz korumak, ebeveyn denetimleri veya hırsızlık koruması (sadece ABD’de) almak isteyen kullanıcılar için farklı fiyatlandırma planları mevcuttur. Norton’un planları 54,99 $ / yıl* başlangıç fiyatıyla geliyor ve en iyi değer sunan planı Norton 360 Deluxe (49,99 $ / yıl*).

Sonuç:

Norton, piyasadaki diğer tüm araçlar için en iyi casus yazılım önleme özelliklerine sahiptir . %100 algılama ve temizleme oranlarının yanı sıra gerçek zamanlı koruması, test sırasında başlatmayı denediğim tüm casus yazılım örneklerini hemen engelledi. Norton ayrıca dark web izleme, veri aracısı tarama ve web kamerası koruması gibi ek internet gizliliği özellikleri de sağlar. ABD’deki kullanıcılar Norton’ın LifeLock kimlik hırsızlığı korumalarına da erişebilir ve bu da casus yazılımlara karşı fazladan bir koruma katmanı sağlar. Norton tüm planlarında koşulsuz şartsız 60 gün para iade garantisi sunar.

Tam Norton incelemesini buradan oku >

🥈2. McAfee Total Protection – Gelişmiş Ağ Tabanlı Gizlilik Koruması

🥈2. McAfee Total Protection – Gelişmiş Ağ Tabanlı Gizlilik Koruması

McAfee Total Protection mükemmel casus yazılım algılama ve kaldırma oranlarının yanı sıra çeşitli kullanışlı internet güvenliği araçları da sunuyor. Testlerimde McAfee, bilgisayarımdaki ve tarayıcımdaki tüm casus yazılım dosyalarını kaldırdı. McAfee, Android telefonumda (mobil uygulama ile) casus yazılım uygulamaları ve tarayıcı uzantılarını bile algıladı.

McAfee ayrıca casus yazılımlardan ve diğer gizlilik tabanlı kötü amaçlı yazılım türlerinden korunmanızı sağlayan çok çeşitli internet güvenliği özelliklerine sahiptir:

  • Wi-Fi ağı taraması.
  • Kimlik avı koruması.
  • VPN.
  • Dark web izleme.

McAfee’’nin VPN’i oldukça iyi bir antivirüs eklentisidir. VPN’ler internette gezinme etkinliklerinize ek bir anonimlik katmanı eklerken internet kısıtlamaları ve İSS hız kesme müdahalesinin de önüne geçmenizi sağlar. McAfee’nin tarayıcı uzantısı da oldukça iyi. Kimlik avı sitelerini veya başka bir şekilde kötü amaçlı olduğundan şüphelenilen internet sayfalarını açık bir şekilde etiketler.

39,99 $ / yıl başlangıç fiyatıyla McAfee Total Protection 1-10 cihaz için çok sayıda internet güvenliği özelliği sunuyor ve çok yıllık aboneliklerde indirim sunuyor.

Sonuç:

McAfee, casus yazılımlara karşı gerçekten iyi tarama ve birçok mükemmel internet güvenliği aracı sunar. Özellikle iyi antivirüs VPN’leri arasında yer alan McAfee’nin VPN’i ile sizi kimlik avı ve kötü amaçlı sitelere karşı uyaran güvenli tarayıcı uzantısından memnun kaldım. Tüm McAfee planlarında 30 gün para iade garantisi vardır.

Tam McAfee incelemesini buradan oku >

🥉3. Bitdefender Total Security – Bankacılık Koruması ile İyi Casus Yazılım Algılama

🥉3. Bitdefender Total Security – Bankacılık Koruması ile İyi Casus Yazılım Algılama

Bitdefender’in bulut tabanlı tarayıcısı, sistemde herhangi bir yavaşlamaya nden olmadan her türden casus yazılımı algılayıp kaldırıyor. Bitdefender, The Pirate Bay’den indirdiğim yasal programlarla birlikte gelen gizli casus yazılımlar da dahil olmak üzere bilgisayarımdaki tüm casus yazılımları kaldırdı. Üstelik tarama sırasında sistemleri yavaşlatan diğer antivirüslerin aksine, Bitdefender’in tarayıcısı bulutta çalıştığı için tam tarama sırasında bile bilgisayarımın performansını neredeyse hiç etkilemedi.

Bitdefender ayrıca aşağıdakiler gibi birçok kullanışlı özellik içerir:

  • Güvenlik duvarı.
  • Güvenli tarayıcı (Safepay).
  • Ağ kamerası koruması.
  • Mikrofon koruması.
  • VPN (yalnızca ayrı satılır).

Bitdefender’in güvenli tarayıcısı Safepay’i gerçekten sevdim. Çevrimiçi işlemler için tamamen korumalı, salt okunur bir tarayıcı penceresidir. Casus yazılımlar trafiğini izleyemez, ekran yakalama yoluyla bilgi toplayamaz veya araç çubuğuna ya da arama motorlarına bulaşamaz. Bankacılık sitelerini veya PayPal gibi ödeme sitelerini düzenli olarak kullanıyorsanız, Safepay harika bir internet güvenliği aracıdır.

Bitdefender Total Security (49,99 $ / yıl), Bitdefender’in tüm özelliklerini Windows, macOS, iOS ve Android için sunar. Yalnızca PC koruması isteyen kullanıcılar, benzer özellikleri 1 ve 3 bilgisayar için sunan Bitdefender’in Antivirus Plus (29,99 $ / yıl) veya Internet Security (42,49 $ / yıl) planlarına göz atabilirler.

Sonuç:

Bitdefender’ın gelişmiş bulut tabanlı tarama motoru, casus yazılımları hızla algılar ve temizler. Bitdefender tarama sırasında sistemimi yavaşlatmadı ve ek güvenlik özellikleri gerçekten iyi. Özellikle tüm çevrimiçi işlemleri koruyan, güvenli Safepay tarayıcıyı seviyorum. Bitdefender tüm planlarında 30 gün para iade garantisi sunar.

Tam Bitdefender incelemesini buradan oku >

4. Avira Free Antivirus – En İyi Ücretsiz Casus Yazılım Koruması

4. Avira Free Antivirus – En İyi Ücretsiz Casus Yazılım Koruması

Avira Free Antivirus bazı ücretli antivirüs paketlerinden bile daha iyi koruma sunuyor. Ayrıca bazı kullanışlı ek özelliklere de sahip.

Avira, PUA (olası istenmeyen uygulama) Kalkanı ile birlikte gelir. Bu özellik, yasal yazılımla birlikte gelen casus yazılım uygulamalarını algılamak ve kaldırmak için özel olarak tasarlanmıştır.

Yakın zamanda bir iş arkadaşım, bir görüntü işleme programı olan GIMP ile birlikte yanlışlıkla birkaç reklam yazılımı ve casus yazılım programı yüklediğini söyledi. Bu yüzden, testlerim için SourceForge’dan GIMP’yi de indirdim ve Avira birlikte gelen tüm casus yazılım ‘.exe’ dosyalarını işaretledi.

Avira Free Antivirus aynı zamanda mükemmel bir internet gizliliği tarayıcı uzantısı, güvenli bir parola yönetici ve ücretsiz bir VPN içeriyor (günlük 200MB ile sınırlı).

Sınırsız veri ile VPN, gelişmiş sistem ayarlama araçları, iyi parola güvenliği denetleme araçları olan parola yöneticisi ve dark web izleme isteyen kullanıcılar, Avira Prime‘a yükseltmelidir. 36,99 $ / yıl karşılığında alınabilen bu plan çok cihazda destek sunar ve mükemmel mobil uygulamaları vardır.

Sonuç:

Avira, en iyi ücretsiz casus yazılım korumasını sunar ve yazılımla birlikte gelen casus yazılımları ve reklam yazılımlarını algılayan yerleşik PUA Kalkanı da dahil olmak üzere, çeşitli internet gizliliği korumaları içerir. Avira’nın ücretsiz planı piyasadaki en iyi ücretsiz antivirüs planıdır. ancak çoklu cihaz kapsamı, gelişmiş sistem ayarlama araçları ve sınırsız VPN arayan kullanıcılar, Avira Prime’a yükseltme yapmak isteyecektir. Bu plan, 60 gün para iadesi garantisiyle gelir.

Tam Avira incelemesini buradan oku >

5. TotalAV – Yeni Başlayanlar için İyi Casus Koruması

5. TotalAV – Yeni Başlayanlar için İyi Casus Koruması

TotalAV iyi bir antivirüs tarayıcısı ile makul güvenlik özelliklerine sahiptir ve kullanımı kolaydır. TotalAV Avira’nın PUA Kalkanı özelliği de dahil mükemmel zararlı yazılımdan koruma motorunun beyaz listeli versiyonunu kullanır. Testlerimde TotalAV, CoolWebSearch gibi tarayıcı uzantıları ve hatta Look2Me gibi rootkit/casus yazılım hibritleri dahil olmak üzere sistemimdeki casus yazılımların %99’unu algıladı.

Kurduktan sonra hiç düşünmelerine gerek kalmayacak basit bir internet güvenliği programı arayan kullanıcılar TotalAV’ın basit arayüzünü gerçekten takdir edecektir. TotalAV’yi satın alıp indirdikten sonra program otomatik olarak bir sistem taraması başlattı ve gerçek zamanlı korumayı çalıştırdı. Masaüstü uygulamasına sadece birkaç tıklamayla VPN, sistem optimizasyon araçları ve parola yöneticisi gibi TotalAV’nin tüm özelliklerine erişebildim ve bunları özelleştirebildim.

TotalAV Antivirus Pro 19,00 $ / yıl karşılığında 3 cihazda zararlı yazılım tarama ve sistem ayarlama araçları sunarken TotalAV Internet Security cihazda kullanım ve VPN için 39,00 $ / yıl alıyor. TotalAV Total Security bunlara reklam engelleyici, parola yönetişi ve 6 cihazda kullanımı 49,00 $ / yıl karşılığında sunuyor.

Sonuç:

TotalAV, iyi bir casus yazılım önleme korumasına ve çekici bir arabirim içinde çok çeşitli ek özelliklere sahiptir. Karmaşık kullanıcı arabirimiyle uğraşmadan sistemlerini casus yazılımlara ve kötü amaçlı yazılımlara karşı korumak isteyen kullanıcılar TotalAV’ın sadeliğini çok sevecekler. Tüm TotalAV planları 30 gün para iade garantisi ile gelir.

Tam TotalAV incelemesini buradan oku >

6. Malwarebytes – İyi Casus Yazılım Korumasıyla Minimalistik Antivirüs

6. Malwarebytes – İyi Casus Yazılım Korumasıyla Minimalistik Antivirüs

Malwarebytes her türde casıs yazoşoöo tespit edebilen minimalistik bir antivirüs programı sunar. Testlerimde, Malwarebytes, gizlice verilerinizi toplayan ve sinir bozucu açılır pencere reklamları gösteren sahte casus yazılım tarayıcısı olan WebDiscover Browser dahil olmak üzere yüklediğim her casus yazılım örneğini tespit etti ve kaldırdı.

Malwarebytes’ın bu listedeki diğer premium güvenlik paketleri kadar ekstra özelliği yoktur, ama yine de şunları sunar:

  • Gerçek-zamanlı koruma.
  • Web koruması.
  • VPN.
  • Reklam bloklayıcı.

Malwarebytes; Windows, Mac, iOS ve Android’de mevcut iki kişisel plan sunar. Malwarebytes Premium (59,99 $ / yıl),sadece gerçek-zamanlı koruması olan bir anti-kötü yazılım taraıyıcısıdır, ama Malwarebytes Premium + Privacy (79,99 $ / yıl) buna taramalarınızı anonimleştiren ve izleyenlerin size hedeflenmiş reklamlar göndermesini önleyen hızlı bir VPN ekler. Malwarebytes fiyatları makuldur ve cömert bir 60-günlük para-iade garantisi vardır.

Sonuç:

Malwarebytes mükemmel casus yazılım tespiti ve kaldırması sunar, ancak birinci sınıf bir internet güvenliği paketinde görmek isteyeceğim bir çok sibergüvenlik korumasından yoksundur. Malwarebytes’ın sadece virüs tarayıcısı, oltalama koruması ve opsiyonel VPN’i vardır — bu bazı kullanıcılar için çok basit olabilir, ama eğer sadece hafif, makul fiyatlı ve mükemmel anti-casus yazılım yeteneğine sahip bir antivirüs arıyorsanız, Malwarebytes harika bir seçimdir.

Malwarebytes incelemesinin tamamını buradan okuyun >

7. Intego – Mac için En İyi Casus Yazılım Koruması

7. Intego – Mac için En İyi Casus Yazılım Koruması

Intego; Mac bilgisayarlar için en iyi antivirüs paketidir, ve anti-casus yazılım tespiti de harikadır. Testlerimde Intego başarıyla ThiefQuest ve SearchAwesome dahil olmak üzere Mac’ime yüklediğim her casus yazılım örneğini analiz etti ve kaldırdı. Ayrıca Intego trojanler, fidye yazılımlar, reklam yazılımlar ve cryptojackers dahil olmak üzere diğer kötü yazılım örneklerini de tespit etti.

Intego’nun güvenlik özelliklerine şunlar dahildir:

  • Kötü yazılım tarayıcısı.
  • Güvenlik duvarı.
  • Ebeveyn kontrolleri.
  • Sistem optimize edici.
  • Veri yedekleme aracı.

Intego, birkaç farklı antivirüs planı sunar. 19,99 $ / yıl fiyatıyla Intego Internet Security X9 gerçek zamanlı antivirüs koruması, kimlik avı koruması, casus yazılımdan önleme araçları ve güvenlik duvarı sunarken, Premium Bundle X9 Intego’nun mükemmel ebeveyn denetimleri, sistem ayarlama araçları ve dosya yedekleme özelliklerini 34,99 $ / yıl ile almanızı sağlıyor. Ayrıca tüm Intego planlarında 30 gün para iade garantisi bulunuyor.

Sonuç:

Intego 2021’de favori Mac’e özel anti-casus yazılım korumam. Kapsamlı bir casus yazılım koruması olduğu gibi özelleştirilebilir yedekleme özelliği, ebeveyn kontrolleri, temizleme özellikleri ve daha fazlası gibi harika ekstra özelliklere de sahiptir. Intego 30-günlük risksiz para-iade garantisi sunar.

Intego incelemesinin tamamını buradan okuyun >

8. MacKeeper – Hızlı Casus Yazılım Kaldırma (Sadece Mac)

8. MacKeeper – Hızlı Casus Yazılım Kaldırma (Sadece Mac)

MacKeeper, macOS için casus yazılımları ve diğer tehditleri hızlıca kaldıran bir antivirüs paketidir. Test ettiğimde, kötü yazılım tarayıcısının Mac’imde her dosyayı taraması 30 dakika sürdü. Verilerinizi toplayan ve bunları üçüncü kişilere satan tarayıcısı kalpazanı ve casus yazılımı olan SearchBaron dahil olmak üzere yüklediğim casus yazılım örneklerinin çoğunu kaldırdı.

MacKeeper bazı ilave iyi özellikleri de vardır. Bunlar şunlardır:

  • VPN.
  • Sistem temizleme araçları.
  • Reklam bloklayıcı.
  • Kimlik hırsızlığı koruması.

10,95 $ / aylık başlangıç fiyatıyla MacKeeper aylık ve yıllık olarak alınabilen sadece tek plan sunuyor. Plan tek cihaz içindir, ama ekstra ödeme yaparak 3 cihaza kadar kapsama sağlayabilirsiniz. MacKeeper 14-günlük para-iade garantisi de sunar.

Sonuç:

MacKeeper, iyi casus yazılım korumasına sahip Mac için iyi bir antivirüstür. Ayrıca MacKeeper’ın iyi bir VPN’i, sağlam bir ID hırsızlığı koruması ve iyi sistem hızlandırma araçları da vardır. Mackeeper sadece bir plan sunar ve 14-günlük para-iade garantisi vardır.

MacKeeper incelemesinin tamamını buradan okuyun >

9. BullGuard – Oyuncular için İyi Casus Yazılım Koruması

9. BullGuard – Oyuncular için İyi Casus Yazılım Koruması

BullGuard’ın antivirüs tarayıcısı, casus yazılımları önleme konusunda çok iyidir. Testlerim için, genellikle büyük şirketlerin oyuncu meta verilerini toplamak için kullanılan kötü amaçlı yazılım uygulaması Red Shell gibi kötü amaçlı yazılım ve casus yazılımlar dahil 1.000’den fazla örnek yazılım indirdim. BullGuard, Red Shell dahil casus yazılımların %100’ünü algılamakla birlikte, Norton, McAfee ve Bitdefender tarafından yakalanan bazı kötü amaçlı yazılım dosyalarını kaçırdı. Bununla birlikte, BullGuard’ın kötü amaçlı yazılımdan koruma tarayıcısı hala en iyilerden biri.

BullGuard ayrıca gerçekten faydalı özellikler içerir:

  • Oyun güçlendirici.
  • Ev ağı tarayıcı.
  • Güvenli tarayıcı.
  • Kimlik hırsızlığına karşı koruma.

BullGuard’ın oyun güçlendiricisi, oyun oynarken bilgisayarınızın performansını artırmak için çalışan işlemleri durdurur. Oyun makinemde Destiny 2 oynarken kare hızını arttıran oyun hızlandırıcı iyi performans gösterdi. Bu özelliği çok beğeniyorum, ancak bence Norton’un oyun hızlandırıcı özelliği biraz daha iyi oyun deneyimi sunuyor.

BullGuard’ın tüm paketleri BullGuard’ın kötü amaçlı yazılımdan koruma/casus yazılım tarayıcısı ve oyun güçlendirici modunu içerir. Ancak, BullGuard Premium Protection (40,00 $ / yıl) yükselten kullanıcılar, 10 cihaza kadar kapsam elde ederler ve ABD, Kanada ve Batı Avrupa’daki kullanıcılar için kimlik hırsızlığı koruması da vardır.

Sonuç:

BullGuard’ın en iyi anti malware tarayıcısı, Red Shell casus yazılım uygulaması dahil, testlerimdeki casus yazılım dosyalarının çoğunu yakaladı. BullGuard Aynı zamanda oyun performansını arttıran oyun hızlandırıcıya ek olarak ABD, Kanada ve Avrupa’nın bazı yerlerindeki kullanıcılar için kimlik hırsızlığı koruması ile geliyor. Tüm BullGuard planları 30 gün para iade garantisi ile gelir.

Tam BullGuard incelemesini buradan oku >

10. Adaware Antivirus Total – Dosya Güvenliği Araçları ile Makul Casus Yazılım Koruması

10. Adaware Antivirus Total – Dosya Güvenliği Araçları ile Makul Casus Yazılım Koruması

Adaware, basit bir reklam engelleyici yazılımken casus yazılımlara, fidye yazılımlarına ve diğer tehditlere karşı koruma sunan makul bir antivirüs haline geldi. Adaware’in tarayıcısı casus yazılım testlerimde iyi performans gösterdi ve bilgisayarıma yerleştirdiğim test casus yazılım dosyalarının çoğunu algıladı. Ancak Adaware genel zararlı yazılım testlerimde, bu listedeki diğer markaların başarıyla algıladığı bazı gelişmiş fidye yazılımları ve madencilik yazılımlarını yakalayamadı.

Adaware çeşitli ek özellikler sunar. Dijital Kilit özelliği oldukça iyi. Hassas dosyaları şifreler, parolayla korur ve kalıcı olarak siler. Ancak Adaware’in internet koruması, ağ koruması ve ebeveyn koruması gibi diğer özellikleri Norton ve Avira gibi diğer premium antivirüs paketlerininkiler kadar iyi değil.

Adaware Antivirus Free gerçek zamanlı zararlı yazılım koruması sunarken Adaware Antivirus Pro güvenlik duvarı, kimlik avı koruması ve ebeveyn denetimleri gibi özellikler ekleme karşılığında 49,99 $ / yıl alıyor. Adaware’ın en üst düzey planı olan Adaware Antivirus Total, sistem ayarlama araçları ve ağ izleme engelleme özelliklerini 49,99 $ / yıl ile almanızı sağlıyor.

Sonuç:

Adaware, iyi dosya şifreleme ve koruma araçları sunan, düzgün bir casus yazılım önleme programıdır. Adaware ayrıca güvenlik duvarı, web ve ağ koruması ile ebeveyn denetimlerine sahiptir. Ancak Norton, Avira veya Bitdefender gibi markaların benzer araçları kadar iyi değildir. Merak ediyorsanız, Adaware Antivirus Free’yi indirebilir ve Adaware’in ücretli planlarından birine yükseltme yapmayı isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz.


En İyi Özel Casus Yazılım Önleme Programı

Bonus. SUPERAntiSpyware – Ek Casus Yazılım Koruması Olarak En İyi

Bonus. SUPERAntiSpyware – Ek Casus Yazılım Koruması Olarak En İyiSUPERAntiSpyware Bazı ek zararlı yazılım önleme araçları ile gelen mükemmel bir casus yazılım önleme programıdır. Casus yazılım önleme aracı olarak tanıtılsa da, SUPERAntiSpyware reklam yazılımları, Truva atları, rootkitler ve fidye yazılımları gibi diğer kötü amaçlı yazılım türlerine karşı da düzgün koruma sağlar. SUPERAntiSpyware virüs algılama konusunda Norton, McAfee veya Bitdefender ile rekabet edebilecek düzeyde olmamakla birlikte, masaüstü ve tarayıcımdaki neredeyse tüm casus yazılımları algılamayı başardı.

SUPERAntiSpyware’ın VPN, ebeveyn denetimleri, mobil koruma, kimlik avı koruması gibi ek özellikleri yoktur. Ancak SUPERAntiSpyware aşağıdaki özellikleri sunar:

  • Yapay zeka ile çalışan algılama motoru.
  • Gerçek zamanlı tehdit engelleme.
  • Otomatik güncellemeler.
  • E-posta bildirimleri.

SUPERAntiSpyware mevcut virüsten koruma kurulumunuzu tamamlamak üzere tasarlanmıştır.

İyi bir virüsten koruma yazılımı bulmuşsanız ancak ek casus yazılım koruması da eklemek istiyorsanız mükemmel bir seçimdir.

SUPERAntiSpyware hem ücretsiz hem de ücretli birer sürüm sunar. Ücretsiz sürüm yalnızca isteğe bağlı tarama yapar. Ücretli sürüm olan SUPERAntiSpyware Pro, casus yazılım bulaşmaları için cihazınızı sürekli olarak izler ve otomatik güncelleştirmeler yapar.

Sonuç:

SUPERAntiSpyware, casus yazılımlara, reklam yazılımlarına ve fidye yazılımlarına karşı iyi koruma sağlayan mükemmel bir casus yazılım önleme aracıdır. Virüsten koruma yazılımınızın yapabileceği her şeyi yapmasını bekleyemezsiniz. Ancak, mevcut virüsten koruma yazılımınızı tamamlayacak bir casus yazılım önleme programı arıyorsanız, SUPERAntiSpyware oldukça iyi bir seçenektir.

Bonus. SpywareBlaster – Tarayıcı Koruması için En İyi

Bonus. SpywareBlaster – Tarayıcı Koruması için En İyiSpywareBlaster, ActiveX kötü amaçlı yazılımlarını engelleme konusunda uzmanlaşmış, tarayıcıda çalışan iyi bir casus yazılım önleme uygulamasıdır.

ActiveX, etkileşimli web sitesi içeriği sağlayan bir araçtır. ActiveX denetimleri medya oynatmanıza ve web sitelerindeki formları doldurmanıza olanak sağlarlar. Ancak bilgisayar korsanları, sisteminize erişmek için de ActiveX denetimlerini kullanabilirler. Bilgisayar korsanları, sisteminize girdikten sonra tuş kaydetme yazılımı yükleyebilir, özel dosyalarınızı çalabilir ve web kameranıza erişebilirler.

SpywareBlaster hem ücretsiz hem de ücretli sürümler sunar. Ücretli sürüm SpywareBlaster Autoupdate, otomatik güncelleştirme, birden çok kullanıcı kapsamı ve teknik destek sağlar.

SpywareBlaster, bilgisayarınızı bir virüsten koruma yazılımı gibi taramaz. Yalnızca  gelen tehditleri engeller. Tarayıcı güvenliğini arttırmak isteyen kullanıcılar için iyidir. Ancak mutlaka Norton veya McAfee gibi iyi bir antivirüs programı ile birlikte kullanılmalıdır.

Sonuç:

SpywareBlaster, bilgisayarınıza ActiveX web sitesi içeriği aracılığıyla gelen casus yazılımları engeller. Ancak, virüsten koruma yazılımının veya diğer özel casus yazılım önleme uygulamalarının yerine geçmez. Sizi diğer kötü amaçlı yazılım türlerine karşı korumak için Norton gibi ek bir antivirüs yazılımına ihtiyacınız olacaktır.

Hemen SpywareBlaster İndir

Bonus. Spybot – Search and Destroy – Gelişmiş Kullanıcılar için En İyi

Bonus. Spybot – Search and Destroy – Gelişmiş Kullanıcılar için En İyiSpybot – Search and Destroy, casus yazılımların ve diğer zararlı yazılımların bilgisayarınızda değişiklikler yapmasını önlemek için aktif tarama kullanır

. Ayrıca, sisteminizde tam casus yazılım taraması da yapar. Testlerim sırasında Spybot’un tarama motoru bilgisayarımdaki tüm test casus yazılımlarını, reklam yazılımlarını ve PUP’ları (olası istenmeyen programlar) yakaladı ve kaldırdı. Ancak Spybot, Norton ve Avira gibi en iyi antivirüs programlarının sunduğu birçok ek özelliği sunmaz.

Ancak, Spybot, cihazınızı casus yazılımlardan ve reklam yazılımlarından korumak için bazı gelişmiş özellikler içerir:

  • Gerçek zamanlı casus yazılım tarama.
  • Çerez ve eklenti engelleyici.
  • Kullanım takip silgisi.
  • Rootkit taraması.

Spybot, açtığınız dosyaları, başlattığınız uygulamaları ve ziyaret ettiğiniz web sitelerini belgeleyen kullanım izlerini silebilir. Spybot, kullanım verilerini sistem dosyalarından kaldırarak, kullanıcılara korsanlara karşı ek bir koruma katmanı sağlar.

Spybot – Search and Destroy Free casus yazılım önleme araçları, rootkit taraması ve rootkit ile eklenti engelleyici ile gelir. Spybot – Search and Destroy Professional gibi ücretli planlara yükseltmek antivirüs koruması ve gerçek zamanlı tarama ekler.

Sonuç:

Spybot – Search and Destroy şaşırtıcı derecede iyi bir casus yazılım ve zararlı yazılım önleme uygulamasıdır. Ancak Norton veya Avira tarafından sunulan kimlik avı koruması, VPN veya cihaz optimizasyonu özellikleri gibi ek özellikleri yoktur. Spybot, ücretsiz ve ücretli planların yanı sıra kurumsal kullanıcılar için toplu alım fırsatları da sunar.

Hemen Spybot – Search and Destroy İndirin


En İyi Casus Yazılım Önleme Yazılımlarının Karşılaştırması

Ürün Ücretsiz Versiyon Casus Yazılım Enfeksiyonlarını Kaldırma Zararlı Yazılım Tarama Mobil Cihaz Uyumluluğu Kimlik Avı Sitelerini Engelleme Türkçe Arayüz
1.🥇Norton Hayır Evet Evet Evet Evet Evet
2.🥈McAfee Hayır Evet Evet Evet Evet Evet
3.🥉Bitdefender Evet Evet Evet Evet Evet Evet
4. Avira Evet Evet Evet Evet Evet Evet
5. TotalAV Evet Evet Evet Evet Evet Evet
6. Malwarebytes Evet Evet Evet Evet Evet Hayır
7. Intego for Mac Hayır Evet Evet Hayır Hayır Hayır
8. MacKeeper Evet Evet Evet Hayır Hayır Hayır
9. BullGuard Hayır Evet Evet Evet Evet Hayır
10. Adaware Evet Evet Evet Hayır Evet Evet
Bonus. SUPERAntiSpyware Evet Evet Evet Hayır Hayır Hayır
Bonus. SpywareBlaster Evet Hayır (yalnızca etkin tarama) Hayır Hayır Hayır Hayır
Bonus. Spybot — Search and Destroy Evet Evet Evet Hayır Hayır Hayır

En İyi Casus Yazılım Koruması Nasıl Seçilir – 2024

  • Casus yazılım algılama, kaldırma ve koruma özelliklerini kontrol edin. Bu listedeki tüm casus yazılım koruma yazılımlarının bilinen tüm casus yazılım tehditlerini tanımlayabilme, kaldırabilme ve engelleyebilme yeteneklerini test ettim. Listeye, casus yazılım algılama oranı %100 (veya %100’e yakın) olan ürünleri ekledim.
  • Gerçek zamanlı korumaya sahip olduğunu kontrol edin. Gerçek zamanlı koruma, cihazınızın yeni tehditlere karşı sürekli olarak korunduğu anlamına gelir, çünkü casus yazılım (ve diğer kötü amaçlı yazılımlar) indirilmeden önce tanımlanır ve engellenir. Bu listedeki tüm antivirüs programlarının gerçek zamanlı korumasını, casus yazılım, virüs, reklam yazılımı, fidye yazılımı ve diğer yaygın kötü amaçlı yazılım türleriyle test ettim ve hepsinin en karmaşık gerçek zamanlı tehditleri durdurabileceğine emin oldum.
  • Kullanışlı ek özellikler sunulup sunulmadığını kontrol edin. Bu günlerde en iyi antivirüs programları, çevrimiçi tam güvenlik ve gizlilik sağlamak ve cihazlarınızın performansını artırmak için çok sayıda ek araçla birlikte gelir. Bunlar arasında yerleşik VPN’ler, kimlik hırsızlığı koruması, şifre yöneticileri, ebeveyn kontrolleri, sistem temizleme ve optimizasyon araçları ve çok daha fazlası bulunur. Casus koruması ve diğer temel özelliklerin yanı sıra bu özellikleri içeren bir antivirüs programı seçtiğinizden emin olun.
  • Kullanımı kolay bir yazılım seçin. Casus yazılımdan ve virüsten korunma ürünlerinin çoğunun kullanımı kolaydır ancak bazıları bu konuda diğerlerinden daha ileri düzeydedir. Daha önce herhangi bir antivirüs programını kullanmadıysanız hizmetten memnun kalıp kalmayacağınızdan emin olmak için para iade garantili bir ürünü seçmenizi öneririm.

Sık Sorulan Sorular

Casus yazılım nedir ve casus yazılım önleme yazılımı nedir?

Casus yazılım, kullanıcı verilerini çalmak üzere tasarlanmış herhangi bir kötü amaçlı yazılım dosyasıdır. Bazı casus yazılım uygulamaları genellikle sadece sinir bozucudur. Tarayıcı pencerenize istenmeyen arama sonuçları veya web siteleri eklerler veya meta verilerinizi reklamverenlere pasif olarak gönderirler. Ancak bazı casus yazılım bulaşmaları yıkıcı olabilir. Bilgisayar korsanlarının bilgisayarınızın kontrolünü ele geçirmesine, finans bilgilerinize erişmesine ve fidye yazılımı veya diğer ciddi kötü amaçlı yazılımları sisteminize indirmesine neden olabilirler.

Casus yazılımdan koruma yazılımı, casus yazılımları algılayan, temizleyen ve casus yazılımlara karşı koruma sağlayan bir yazılım türüdür. Norton 360 gibi en iyi casus yazılım önleme yazılımları cihazınızı casus yazılım bulaşmasına karşı korumak için gerçek zamanlı koruma sunarlar. Norton ayrıca rootkitler, fidye yazılımları, Truva atları ve madencilik yazılımları dahil bilinen tüm zararlı yazılımlara karşı koruma sunar.

Casus yazılım önleme ve virüsten koruma yazılımları aynı mıdır?

Her zaman olmasa da en iyi casus yazılımdan koruma yazılımlarının çoğu virüsten koruma yazılımlarının içinde gelirler. Çoğu virüsten koruma programı, casus yazılım önleme ve kötü amaçlı yazılımdan koruma sunar. Ancak çoğu casus yazılım önleme aracı, yalnızca casus yazılımlara ve reklam yazılımlarına karşı koruma sağlar.

Testlerimde Norton, Norton, Bitdefender ve TotalAV gibi premium zararlı yazılımdan koruma paketlerinin casus yazılımlar ve diğer türden kötü amaçlı yazılımlara karşı en iyi algılama oranlarını sunduklarını gördüm. Bu birinci sınıf paketler daha pahalıdırlar. Ancak kimlik avı koruması, VPN, parola yöneticileri, dark web izleme ve mobil cihaz koruması gibi internet güvenliği araçları da sunarlar.

Ancak, yalnızca casus yazılımları algılamak ve temizlemek için kullanılabilen, özel casus yazılım önleme araçları da vardır. Spybot — Search & Destroy oldukça güçlü casus yazılım tarama ve algılama becerilerine sahiptir.

Casus yazılım önleme yazılımı nasıl çalışır?

Casus yazılım önleme yazılımı dosyalarınızı tarar ve diskinizin içeriğini bilinen casus yazılım dosyaları diziniyle karşılaştırır. Norton, Norton, McAfee ve Avira gibi zararlı yazılım tarayıcılarının aynı zamanda dosya davranışına göre sıfır gün tehditlerini algılamayı sağlayan makine öğrenimi gibi özellikleri de vardır.

Listemdeki casus yazılım önleme araçlarının neredeyse tümü, gerçek zamanlı tehdit algılama,  dosyalar indirilmeden analiz etme gibi özellikler ile casus yazılımları bulaşmadan engelleyen özelliklere sahiptirler.

Kötü amaçlı yazılım taraması ve gerçek zamanlı korumaya ek olarak, tam kapsamlı antivirüs/casus yazılım önleme paketleri şunları yapabilir:

  • Tuş vuruşlarınızı şifreleme.
  • Kameranıza veya mikrofonunuza erişimi engelleme.
  • Kişisel veri sızıntıları için dark webi tarama.
  • Dosyalarınızı gizleme.
  • IP adresinizi gizleme.

Hanti-casus yazılım programını nasıl yüklerim?

Anti-casus yazılım programını yüklemek oldukça kolaydır. Sadece şu adımları takip edin:

  • Program seçin. Benim #1 anti-casus yazılım seçimim Norton 360 — genel kapsamda casus yazılım koruması sağlayan zengin özellikli ve kullanması kolay bir antivirüs uygulamasıdır. Hafif, uzman bir anti-casus yazılım aracı arayanlar için SUPERAntiSpyware iyi bir seçenektir.
  • Programı indirin.Hangi yazılımı seçerseniz seçin, mevcut en iyi teklifleri almak için bağlantılarımızdan birini takip edin. Bu satıcılardan bazılar bedava planlar ve çoğu ücretsiz deneme sunarlar.
  • “Yükle”ye tıklayın & yükleyiciyi çalıştırın.Bu listedeki anti-casus yazılım programlarının tümü size kurulum sürecinde eşlik edecek yükleyiciyle gelirler. EULA’yı kabul edin (Nihai Kullanıcı Lisans Sözleşmesi), program destinasyonunu kabul edin ve kısa sürede yüksek-kalitede çalışan bir anti-casus yazılım çözümüne sahip olacaksınız.
Sıralamadaki Yerimiz
Puanımız
En iyi fırsat
1
9.8
save 58%
2
9.4
save 100 $
3
9.6
save 50%
4
9.0
save 65%
5
9.4
save 84%
*Şartlar ilk yıl geçerlidir
Bu sitede yer alan listeler, bu sitenin ücret aldığı şirketlere aittir ve bazıları ana şirketimizin ortak mülkiyetindedir. Bu durum, sıralamayı ve listelerin sunulma şeklini etkileyebilir. 
Daha fazla bilgi edinin
Yazar Hakkında
Scott Jackson
Scott Jackson
İnternet güvenliği araştırmacısı
Güncellenmiş: 18 Şubat 2024

Yazar Hakkında

Scott Jackson yirmi yıl boyunca bir düzineden fazla Fortune 500 şirketi için IT danışmanı olarak çalışmış internet güvenliği araştırmacısıdır. Zamanını bilgisayar korsanlığı trendlerini araştırmakla ve herkesin internette güvenli olmasını sağlamakla geçirir.